Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Lange Lozanastraat 142 B2
  2018 Antwerpen

Reorganisatie internationaal Tech bedrijf

Na een succesvolle eerste samenwerking, vroeg deze organisatie ons opnieuw om ondersteuning op het gebied van arbeidsrecht bij een internationale reorganisatie. Het betrof één divisie die wereldwijd actief is. Hierdoor hadden we niet alleen te maken met grote juridische diversiteit, maar ook met verschillende tijdzones. Desalniettemin stonden twee zaken vast. Wereldwijd zouden alle medewerkers gelijktijdig geïnformeerd worden over hun boventalligheid. En alle medewerkers kregen een vergelijkbaar voorstel dat vanzelfsprekend ook moest aansluiten bij de lokale wet- en regelgeving.

Legal counsel bij Halsten:

“Namens Halsten was ik als arbeidsrechtspecialist, projectjurist én eerste aanspreekpunt bij deze reorganisatie betrokken. Concreet betekende het dat ik gedurende een aantal maanden gemiddeld twee dagen per week op de locatie van hun hoofdkantoor onderdeel uitmaakte van een internationaal projectteam. Hierin zaten onder andere de hr-businesspartner,  hr-medewerkers, een projectleider en een finance manager. In het diepste geheim bereidden we de volledige reorganisatie voor.

Dit project kende twee grote uitdagingen. Als eerste waren er de immense arbeidsrechtelijke verschillen per land, waardoor intensieve samenwerking met lokale juridische partners van deze tech organisatie een must was. Dit kostte veel tijd en vroeg om flexibiliteit, omdat we wereldwijd opereerden en soms zowel taal- als tijdbarrières moesten overwinnen. Ten tweede was er het gezamenlijke moment van communiceren richting alle medewerkers overal ter wereld. We werkten in een gigantisch tempo naar een zeer scherpe deadline toe, terwijl we niet altijd wisten voor welke verrassingen lokale wetgeving ons zou stellen, zelfs last minute nog. De flexibiliteit van direct op- en afschalen in de volle breedte van het arbeidsrechtelijke werkveld die we als Halsten op dat moment konden bieden, is cruciaal geweest. Door de back-up die ik had, konden we continu snel schakelen met de lokale juristen, het overzicht bewaken en correct en tijdig handelen waar het op dat moment nodig was.

Van dit soort projecten krijg ik ontzettend veel energie, adrenaline zelfs. Je moet steeds het hoofd koel houden, werkt naar een keiharde deadline toe en er mag werkelijk niets naar buiten. Online werken is sinds corona de normaalste zaak van de wereld, maar gelukkig hadden we al die digitale tools toen ook al tot onze beschikking. Dat we na de eerste opdracht zijn teruggevraagd bij deze internationale organisatie met zijn hoofdkantoor in Amsterdam, geeft aan dat niet alleen onze pragmatische projectaanpak, maar vooral ook het resultaat, naar tevredenheid was.”

Projectkenmerken

 • Parallelle reorganisatie in 27 landen, inclusief één communicatiemoment naar medewerkers
 • Eén  projectteam voor de volledige internationale coördinatie en uitvoering
 • Eén Halsten-specialist op locatie
 • Dedicated werkzaamheden op locatie gedurende een langere periode
 • Intensieve samenwerking met HR
halsten divider copy 6
halsten divider copy 6