Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Lange Lozanastraat 142 B2
  2018 Antwerpen

Opschalen tijdens een piek bij Rituals

Bij Rituals ondersteunde Halsten een aantal maanden in de rol van inhouse bedrijfsjurist. Als groot, alsmaar groeiend bedrijf groeien de juridische mogelijkheden mee. Om de overflow op te pakken was er behoefte aan meer capaciteit. Gezien snelle opschaling een bekend scenario is voor onze werkwijze, wisten we de beste match in het Halsten team te vinden en de samenwerking moeiteloos op te zetten.

Legal Counsel bij Halsten:

“De FMCG wereld waar Rituals zich in bevindt, beweegt snel. Dit soort businesses hechten waarde aan efficiënte antwoorden en direct advies. De cliënt gaf de mogelijkheid een zelfstandige rol aan te nemen, waarmee ook vrijheid. Tegelijkertijd vroegen scherpe deadlines om het vinden van de balans tussen snelle, maar goed geïnformeerde keuzes. Dus daar lag voor mij als jurist de taak om de juiste vragen te stellen en door informatie te navigeren.

De uitdaging van deze rol lag in de vaardigheid om de juiste informatie eruit te pikken. Je moest bereid zijn midden in lopende projecten te vallen en daarin een weg te vinden. Goed luisteren was dan key om aan te voelen welke factoren van belang waren hielp om belangrijke samenwerkingen naar papier te vertalen én on the spot passend consult te geven.

De organisatie krijgt in haar branche te maken met een grote diversiteit aan partijen en werkzaamheden. De gehele reis die producten afleggen totdat deze bij de klant in huis staan wordt meegenomen. Vandaar dat juist een generalist de beste fit was, die direct wist te schakelen en de juiste kennis toepaste wanneer nodig. In een piek zijn wij bij het groeiende team aangeschoven. Zo werkten we samen met het team dat binnen de organisatie al stond, maar namen we het teveel uit handen. Dat laat de waarde van de flexibele schil zien, waarin we meebewegen met de behoeften van de cliënt.”

Projectkenmerken

 • Ondersteunen van een groeiend team
 • Opschalen als flexibele schil
 • Werken in de FMCG branche
halsten divider copy 6
halsten divider copy 6