Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Lange Lozanastraat 142 B2
  2018 Antwerpen

Bas Groot

Legal counsel

bas.groot@halsten.nl

Alhoewel Bas mede-oprichter en managing director van Halsten is, werkt hij ook vol mee in de praktijk. Hij is als general counsel betrokken bij cliënten, en heeft naast de daarbij behorende brede adviesrol ook focus op (inter)national contracting en renewable energy. 

“Ik heb in de loop van de jaren een brede juridische werkervaring opgedaan, en ook nog de ‘drive’ gehad om ondernemingen op te richten en in de avonduren bedrijfskunde te gaan studeren. Dat heeft allemaal geleid tot Halsten, maar het betekent ook dat ik graag verder kijk dan de juridisch inhoudelijke vraag. Wat is de impact op de organisatie, op de positie in de markt of op de ‘business case’? Kunnen we een juridisch risico misschien op een andere manier ondervangen? Wat willen we in essentie bereiken? Al die afwegingen neem ik mee in de gesprekken die ik heb en in mijn adviezen. Mijn brede blik gaat enigszins in tegen de trend van vergevorderde specialisatie. Dat is heel bewust, want ik wil geen oogkleppen op krijgen. Dat zou niet goed aansluiten op mijn rol bij Halsten maar ook niet passen bij wat cliënten van mij verwachten. En bovendien vind ik veel te veel dingen interessant.

Ik bijt me dan ook graag vast in nieuwe onderwerpen. Het eerste windenergie project kwam bij toeval op mijn pad, maar daarin zijn we ondertussen een bekende speler. Daar komen dan ook weer tal van nieuwe andere zaken en samenwerkingen uit voort, zoals (corporate) PPA’s, warmetransport, energieopslag en innovatieprojecten. De energietransitie is in een stroomversnelling gekomen, dat proces fascineert me en ik vind het boeiend om daar middenin te staan.

Wat we met Halsten aan het doen zijn, is enorm uitdagend. We hebben een ‘disruptive businessmodel’ in een zeer behoudende sector. Dat we de markt opschudden en laten zien dat het anders kan, daar ben ik trots op. Maar we zijn wat dat betreft eigenlijk pas net begonnen. De wekker is in het algemeen niet mijn beste vriend, maar ik sta elke dag met goede zin op om verder te bouwen!”

Terug naar teamoverzicht
halsten divider copy 6

Referenties