Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Lange Lozanastraat 142 B2
  2018 Antwerpen

Dorien Rypkema

Legal counsel Dorien wilde altijd rechter worden, maar de wereld bleek veel groter en dynamischer dan de rechtszaal. Als specialist in vastgoed en energie is ze sparringpartner van zowel cliënten als collega’s, coördineert ze juridische zaken voor cliënten én verzorgt ze inhoudelijke begeleiding van junior en medior juristen.

“Ontrafelen, uitzoeken, opschrijven en onder woorden brengen: elke dag weer ligt er een mooie puzzel voor me klaar. Cliënten op het snijvlak van de publieke en private sector – bijvoorbeeld zeehavens en luchthavens – vind ik extra interessant vanwege de combinatie van strategische, publieke en commerciële belangen. Daarnaast zijn vastgoed- en duurzame energieprojecten favoriet vanwege het projectmatig werken naar een concreet en mooi eindproduct. Ook de keur aan partijen en stakeholders met ieder hun eigen belang, maakt dit soort projecten complex in de goede zin van het woord. Eindigt de dag met een blije en tevreden cliënt, dan heb ik mijn werk goed gedaan.

Een mens is nooit uitgeleerd, dus ik zou mij nog meer willen verdiepen in faillissementsrecht en herstructureringen. Op die manier kan ik mijn kennis nog breder kan inzetten. En als ik één ding mocht veranderen in ons werkgebied, dan zijn dat de algemene voorwaarden. Die mogen écht korter, bondiger en leesbaarder.

Dat ik na heel veel jaren nog steeds als jurist werkzaam ben, had ik niet verwacht. Maar de afwisseling, het nauwe contact met cliënten, de diversiteit aan juridische vragen en de steile leercurve maken dat ik nog elke dag met veel plezier bij Halsten werk.”

Terug naar teamoverzicht
halsten divider copy 6

Referenties