Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Lange Lozanastraat 142 B2
  2018 Antwerpen

Jojanneke van der Noordt

Jojannekes overstap van de advocatuur naar het bedrijfsleven in 2009 veranderde haar kijk op het werk. In plaats van te strijden in de rechtszaal kon ze als bedrijfsjurist inhoudelijk gaan bouwen voor haar cliënten. Het bleek een geslaagde ommezwaai voor de senior legal counsel die naast haar werk regelmatig op haar yogamat te vinden is.

“Graag adviseer ik over commerciële contracten in een (inter)nationale context. Daarbij de belangen van de client scherp in het oog houdend, en tegelijkertijd pragmatisch en oplossingsgericht waar het kan. Ik heb expertise in het intellectueel eigendomsrecht, dat vrijwel altijd een component vormt van een commercieel contract, en heb inmiddels een breed scala aan uiteenlopende juridische onderwerpen voorbij zien komen. Het onderhouden van de clientrelatie, het sparren met business partners en onderhandelen met de contractspartij om tot een door beide partijen gedragen eindresultaat te komen, geven mij veel voldoening. Net als het werken in teamverband met mijn Halsten collega’s, waarbij we voor de beste oplossing gaan voor de client.

Belangrijk vind ik het als daarbij ook een maatschappelijk belang wordt gediend, zoals bij een van mijn opdrachten waarin ik vanaf een vroege fase de verkoop van een nieuw bioplastic juridisch begeleid. Dit product bevindt zich inmiddels in een opschalingsfase, de eerste commerciële fabriek wordt momenteel gebouwd. Deze opdracht past goed bij mijn drijfveer om vanuit juridisch perspectief mee te bouwen aan een duurzamer toekomst.

Het mooie aan adviseren over het contractenrecht vind ik dat het organisaties helpt om zaken goed te doordenken en vervolgens tot stand te brengen. Door de structurele relatie die je bij Halsten met cliënten opbouwt, ben je bovendien ook betrokken bij de uitvoeringsfase van contracten en zie je het resultaat van je werk in de praktijk.

De samenwerking met collega’s en de onderlinge sfeer bij Halsten vind ik uniek. Juist met oog voor het persoonlijke, zijn we samen in staat om boven het individuele uit te stijgen. In mijn vrije tijd ben ik ook werkzaam als yogadocent en regelmatig te vinden in de crossfit box. Naast tijd doorbrengen met mijn geweldige gezin, houdt de combinatie van werk en bewust bewegen me in balans.”

Terug naar teamoverzicht
halsten divider copy 6

Referenties