Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Lange Lozanastraat 142 B2
  2018 Antwerpen

Structurele samenwerking organisatie farmaceutische branche

De cliënt in dit project is een van de grootste groothandels in farmaceutische en zelfzorgproducten en distributeurs in Europa en levert jaarlijks aan ruim 115.000 apotheken, artsen, zorgcentra en ziekenhuizen vanuit 300 distributiecentra in 11 landen. In Nederland heeft zij zowel eigen apotheken als een franchiseformule met zelfstandig opererende apothekers. Halsten heeft een langdurige samenwerking met deze cliënt, wij ondersteunen met name bij in- en verkoopcontracten, opslag- en distributieovereenkomsten, huurovereenkomsten en franchiseovereenkomsten.

José de Block, legal counsel bij Halsten:

“Heel breed geformuleerd ondersteunen wij onze cliënt bij alle voorkomende juridische vragen, voornamelijk op het gebied van in/verkoop, distributie en huur. Wij adviseren deze partij bij het afsluiten van grote inkoop- en distributie contracten met farmaceuten en de verkoop aan zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen, apotheken en huisartsen. We voeren namens hen de contractonderhandelingen en zijn ook sparringpartner als het gaat om alle voorkomende zaken met betrekking tot de franchise apotheken en apotheken in eigendom. Ook zijn we als juridisch adviseur betrokken bij de ontwikkeling en bouw van een nieuw distributiecentrum, door te adviseren over ontwikkelovereenkomsten op met aannemers, architecten en andere stakeholders.

We werken al lang voor deze klant, ik ben hun vaste aanspreekpunt binnen Halsten.  Als er een opdracht of vraag binnenkomt, kies ik intern de beste match. Het kan een specifiek specialisme zijn, maar we kijken ook welke mate van ervaring het beste past: senior, medior of junior. Zo bieden we altijd advies en ondersteuning op maat.”

Projectverantwoordelijken

Projectkenmerken

 • Breed spectrum juridische werkzaamheden
 • Specifieke kennis in- en verkoop van farmaceutische producten
 • Jarenlange samenwerking
 • Vast onderdeel van de flexibele schil
halsten divider copy 6
halsten divider copy 6