Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Lange Lozanastraat 142 B2
  2018 Antwerpen

Strategisch-juridisch sparringpartner bij ontwikkeling van freelancersplatform Younited

RGF Staffing brengt vraag en aanbod van werk bij elkaar. Dat doet deze internationale speler met labels als ASA, Unique en USG. Younited, een label van RGF Staffing, brengt vraag en aanbod van flexwerk bij elkaar, mét een aantal waardevolle betaalde extra’s voor hoogopgeleide zelfstandige opdrachtnemers.

Legal Counsel bij Halsten:

“De lancering van Younited markeert een belangrijke nieuwe stap voor RGF Staffing. Afhankelijk van de gekozen gebruiksvorm heeft de gebruiker – zelfstandige opdrachtnemer of opdrachtgever – toegang tot extra functionaliteiten en aanvullende deskundigheid die het platform Younited tezamen met haar partners faciliteert.

Het platform is in gesprek gegaan met verschillende partners die voor zelfstandige opdrachtnemers relevante diensten leveren (denk aan o.a. opleidingen en boekhoudingsfaciliteiten). De zelfstandige opdrachtnemer is vrij om met deze partners een overeenkomst aan te gaan, naast het gebruik van het platform zelf.

Wij formuleerden met het team van Younited onder andere heldere gebruiksvoorwaarden voor het platform. Ook integreerden we een scala aan partners om zo tot een  laagdrempelig, transparant en gebruiksvriendelijk platform voor alle partijen te komen. Het idee is om zelfstandige ondernemers én opdrachtgevers via het platform Younited te ontzorgen.

Voor dit project formeerde ik een dedicated team binnen Halsten. Collega Saskia Baan was betrokken vanwege haar omvangrijke ervaring in het begeleiden van de bouw van online platforms, een andere collega door haar ruime contractuele werkervaring. Dit project was daarom koren op onze molen. We konden Younited vanaf de start van het project ontzorgen en zo onze meerwaarde laten zien.”

Projectverantwoordelijken

Projectkenmerken

 • Multidisciplinair team juridisch specialisten ontzorgt op bedrijfsjuridisch vlak
 • Strategisch-juridisch sparringpartner
 • Match op inhoud én manier van werken
halsten divider copy 6
halsten divider copy 6