Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47

(Internationale) overnames Visma

Visma levert software die bedrijfsprocessen in de private en publieke sector vereenvoudigt. Visma is actief in Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost Europa. De laatste jaren neemt Visma regelmatig bedrijven over en groeit haar marktpositie. Halsten ondersteunt in de complete begeleiding van het traject waarbij we onder andere gebruik maken van de innovatieve kracht van Halsten Legal Operations. Ook nemen we soms een deel van het post-transactietraject voor onze rekening – bijvoorbeeld bij de harmonisatie van activiteiten - waardoor de nieuwe asset profiteert van een vliegende start.

Eliane Koelmans, legal counsel bij Halsten:

“Er komt veel kijken bij dit soort – vaak internationale – overnames. Ons team werkt nauw samen met de general counsel van Visma, afhankelijk van zijn ondersteuningsvraag. Desgewenst doen we het hele traject vanaf de Letter of Intent tot en met het Due Diligence onderzoek, waarbij we het volledige juridische deel van de onderneming in kaart brengen op het gebied van contracten, arbeidsovereenkomsten en algemene voorwaarden.

Tegenwoordig doen we bij dit soort zaken een beroep op onze collega’s van Halsten Legal Operations. Zij zijn de engineers achter onze eigen Luminance-omgeving, een innovatief softwaresysteem waarmee je snel en veilig grote hoeveelheden juridische documenten analyseert op basis van artificial intelligence. Het is het perfecte instrument om in trajecten zoals deze, waarin tijd altijd een belangrijke factor is, in korte termijn stappen te zetten.

Na het onderzoek gaan we verder met de begeleiding van de overname. Hiervoor voeren we bijvoorbeeld onderhandelingen, stellen de overname- en eventueel de aandeelhoudersovereenkomst vast en begeleiden de klant in het contact met de notaris.

Onze kracht op het gebied van M&A is multidisciplinair: naast onze omvangrijke juridische expertise kennen we ook de business van onze klanten. We zijn een team uiterst ervaren bedrijfsjuristen dat heel veel bedrijven van binnen heeft gezien. We bieden daardoor niet alleen de juridisch beste oplossing maar komen ook bedrijfsmatig en praktisch tot het beste resultaat. Bijzonder is ook dat we in het post-transactietraject van waarde zijn. We adviseren hierin bijvoorbeeld over het harmoniseren van verschillende bedrijven op HR-gebied. De klant heeft één aanspreekpunt, maar profiteert van de kennis van de volledige Halsten-achterban.”

Projectverantwoordelijken

Projectkenmerken

 • Jarenlange ervaring in M&A
 • Ondersteuning door Halsten Legal Operations met innovatieve oplossingen
 • Ook sterk in het post-transactietraject
halsten divider copy 6
halsten divider copy 6