Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Lange Lozanastraat 142 B2
  2018 Antwerpen

Windparken

Projecten rondom de bouw van windparken zijn complex. Er komen allerlei verschillende vraagstukken aan de orde, die wel onderling samenhangen. Daardoor is brede kennis en ervaring nodig. Ontwikkelaars en eigenaren van windprojecten, zoals onze cliënt, geven ons in hun ontwikkeltrajecten al vroeg een vaste plek in hun teams. Want in elke fase zijn er vanuit juridisch perspectief veel cruciale besluiten te nemen. Soms worden we vanwege onze expertise voor één specifiek onderdeel gevraagd...

Bas Groot, legal counsel bij Halsten: 

“Als legal counsel begeleid ik veel ‘renewable energy’ trajecten, stuk voor stuk interessante en uitdagende projecten. In het afgelopen decennium hebben we ons binnen deze markt tot een echte expert ontwikkeld.

Onze tarieven zijn competitief, daarom is het voor onze cliënten financieel aantrekkelijk om regelmatig en pro-actief gebruik te maken van onze expertise. Door een gedegen voortraject leggen we een stevig fundament voor een vlotte voortgang. Ook voor de financiering is een degelijke juridische voorbereiding een must. Het zijn soms consortia van banken die windparken financieren, zij beschikken allemaal over juridische ondersteuning. Wij zijn voor hen een volwaardige gesprekspartner en voor onze cliënten een scherp onderhandelaar die met kennis van zaken zorgt voor de beste deal.

Ik krijg ontzettend veel voldoening uit dit soort projecten, ook omdat ik mijn bedrijfseconomische en juridische kennis hierin samenkomt en elkaar versterkt. Als team werken we vanuit onze eigen achtergrond aan hetzelfde doel. En hoewel ik natuurlijk extern ben, voelt het wel degelijk als één hecht team. We focussen op de grote mijlpalen: de vergunningen, de financial close en het moment dat de windmolens daadwerkelijk gaan draaien. Die beleef en vier je samen. Als ik later dan nog eens langs zo’n windpark rijd, denk ik trots: daar hebben wij als Halsten een mooie bijdrage aan geleverd.”

Projectverantwoordelijken

Projectkenmerken

 • Uitgebreide ervaring met  Windenergieprojecten
 • Onderdeel van een multidisciplinair team van cliënt
 • Kennis over en ervaring met industrie-standaarden, waaronder FIDIC-contracten
 • Van begin tot eind betrokken: (kosten)efficiënt en doelgericht
 • Vaste Halsten-juristen, aangevuld met expertise per vraagstuk of projectfase
halsten divider copy 6
halsten divider copy 6