Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Lange Lozanastraat 142 B2
  2018 Antwerpen

Jarenlange samenwerking Avantium: Halsten als vaste flexibele schil

Avantium is een vooruitstrevend chemiebedrijf en pakt de problemen van deze tijd aan. Zo werkt zij onder meer aan de commercialisatie van bioplastic en heeft zij duurzaamheid hoog in het vaandel. De fossielvrije toekomst die Avantium voor zich ziet is een mooi doel waar we graag aan meewerken.

Senior counsel Jojanneke werkt structureel samen met general counsel Carmen, om te voorzien in de wisselende behoefte aan legal support. Zo werken we momenteel mee als vaste waarde in het legal team ter ondersteuning van de business, en helpen we met ad hoc vraagstukken. Door de juiste verbindingen te leggen kunnen we een breed scala aan juridische vragen oppakken en bieden we snelheid en continuïteit.

Carmen Portocarero, general counsel bij Avantium:

“Het is natuurlijk niet voor niets dat Halsten en Avantium al jarenlang samenwerken!

Het teamwerk, het talent om als onderdeel van de juridische afdeling en de onderneming te kunnen functioneren, de schaalbaarheid en de expertise waarvoor op dat moment de ondersteuning nodig is, maakt deze samenwerking zo succesvol voor een onderneming met onze omvang.

Ieder van de juristen waarmee wij als Avantium werken doet dat volledig gecommitteerd, met integriteit, en met de juiste achtergrond om het belang van ons bedrijf dat ze dienen te vertegenwoordigen. Dat vertrouwen is voor onze relatie een belangrijk fundament.”

Jojanneke van der Noordt, legal counsel bij Halsten:

“De samenwerking tussen ons is gestart vanwege behoefte aan extra legal support voor Avantium projecten die op dat moment om verschillende redenen niet intern in te vullen waren. Dus in plaats van het aannemen van een in-house jurist, vervul ik een rol als senior legal counsel ter ondersteuning van de business en ben ik het vaste aanspreekpunt voor Carmen voor het inzetten van passende extra support vanuit Halsten. De jarenlange samenwerking met Carmen ervaar ik als erg prettig en constructief, waarbij we toewerken naar een gezamenlijk doel en er een goede balans is tussen samenwerken en zelfstandigheid.

Passende juridische ondersteuning werkt nog beter als daarvoor ook de passende jurist wordt ingezet. Dus waar de ene collega de business structureel ondersteunt op medior niveau, pakt andere collega Anneke ad hoc arbeidsrechtelijke vraagstukken op als senior, en ondersteunt Marit bij diverse HR vragen als medior. Samen stemmen we af wie het beste matcht bij de vraag. Dat is het voordeel van het Halsten team, dat klaarstaat met haar diverse ervaring en kennis.”

Roel Hakvoort, manager legal operations bij Halsten:

“Het proces naar de ondertekening van contracten versnellen, verspreiden onder de juiste betrokkenen en de kwaliteit van de documenten verhogen; dat waren voor Avantium de redenen om DocuSign te implementeren. Vanuit mijn legal operations rol heb ik dit samen met één van de Halsten juristen die lang betrokken is bij Avantium onder handen genomen en de tool op maat ingericht. Waarbij ik de procesmatige en technische rol voor mijn rekening nam en zij de juridisch inhoudelijke kant. Deze combinatie maakt dat we toegevoegde waarde kunnen bieden.

Door de bril van operations bekijk je zo ‘n project toch net anders dan de jurist. Je besteedt tijd aan de juiste invulling van technische details en handigheden van de tool. Zo vullen we elkaar binnen het Halsten team aan om te komen tot de beste oplossing voor de klant. En nemen we zorgen over de technische aspecten weg. Het optimaliseren van processen, hoe compact of uitgebreid ook, dat is waar legal operations om draait.”

Artikel Volkskrant

Lees hier een artikel in de Volkskrant over Avantium’s productie van plantaardig plastic en welke grote namen meewerken aan het pionieren op de verpakkingsmarkt. Een fijne cliënt die werkt aan een duurzame toekomst waar we trots op zijn!

Projectverantwoordelijken

Projectkenmerken

 • Langdurig, fijn partnerschap
 • Gemakkelijk op- en afschalen
 • Brede ondersteuning, zowel qua niveau als expertise op diverse rechtsgebieden
 • Inzet Legal Operations & Technology
halsten divider copy 6
halsten divider copy 6