Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Lange Lozanastraat 142 B2
  2018 Antwerpen

Optimaliseren bedrijfsjuridische processen start-up voor internationale uitrol

Onze cliënt is een ambitieuze start-up in de tech-industrie. Hun platform helpt toeleveranciers en inkopers bij het vinden van nieuwe samenwerkingspartners in de maakindustrie, genereert meer opdrachten en bundelt communicatie, tekeningen en aanvragen in één omgeving. Daarnaast bieden zij aanvullende diensten in abonnementsvorm, zo ondersteunen zij het ordermanagement door de supply chain van inkopers en leveranciers te integreren in één gestandaardiseerde oplossing met geautomatiseerde processen.

Céline Teeuwen, legal counsel van Halsten:

“Het platform van deze cliënt rolt uit in het Verenigd Koninkrijk. Een goed moment om de juridische processen te stroomlijnen en risico’s in kaart te brengen. Halsten optimaliseerde de algemene voorwaarden, maakte een privacy policy en leverde een template verwerkers- en ontwikkelovereenkomst. Het bedrijf werkt in de realisatie van het platform vaak samen met kleine softwareontwikkelaars. Het is belangrijk om de afspraken met deze kleine – vaak internationale – partijen juridisch goed af te dekken om bijvoorbeeld problemen met bijvoorbeeld intellectuele eigendomsrechten te voorkomen. Met dit hele traject zorgen wij voor een solide juridische basis waarmee zij hun next-steps met vertrouwen kunnen zetten.

Dit soort opdrachtgevers past bij ons. Het innovatieve karakter, de manier van samenwerken en vooral het sparren. Wij maken een scherp onderscheid wat nice to have en noodzakelijk is qua diensten, start-ups hebben over het algemeen een beperkt budget. We begrijpen de technologie business waar bedrijven als deze in zitten. We weten wat dit type ondernemer nodig heeft en zijn we door onze ervaring met deze branche een sparringpartner op niveau. En ja, bij dit soort opdrachten gaat het vaak om snel schakelen omdat een legal check vaak pas aan het eind van het proces komt. Ook die manier van werken past bij ons.”

Projectverantwoordelijken

Projectkenmerken

 • Praktische ondersteuning start-up in techsector
 • Sparringpartner op niveau
 • Innovatie faciliteren door bedrijfsjuridisch advies
halsten divider copy 6
halsten divider copy 6