Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Lange Lozanastraat 142 B2
  2018 Antwerpen

Legal Geek Conference

Begin oktober is in London weer hét evenement voor Legal Technology geweest: de Legal Geek conference. Namens Halsten is Roel Hakvoort hierbij aanwezig geweest. Op een laagdrempelige manier is tijdens het evenement de verbinding gelegd tussen juristen/advocaten en de technologists/innovators. Pitches, workshops, presentaties en uiteraard een netwerk borrel.

Interessant was het om te zien hoe eenvoudig sommige interfaces zijn gemaakt zoals het no-code automatiseringsplatform van Bryter. Zodra de flow chart staat, kun je vrij eenvoudig een applicatie samenstellen door die flow chart na te maken. Door middel van drag-and-drop worden de elementen van de applicatie opgebouwd. Bijvoorbeeld een risicobeoordeling, of een compliance proces. Die methode reduceert de drempel tot adoptie en maakt het halen van de toegevoegde waarde steeds eenvoudiger. Er is geen of nog maar beperkte IT ondersteuning nodig voor het gebruik.

Een ander goed voorbeeld is Della. Deze contract review oplossing is nu ook beschikbaar met plugin in Word zodat de jurist direct vanuit Word AI kan inzetten en een eerste review krijgt van het contract. Wederom het verlagen van de drempel tot adoptie zodat de gebruiker minimale hinder ondervindt in het toepassen van de technologie.

Maar het was niet alleen maar technologisch georiënteerd. Veel aandacht ging uit naar diversiteit, werkbelasting en verantwoord ondernemen. En in het bijzonder ook de rol die de juridische sector heeft in het voor iedereen toegankelijk houden (of maken …) van juridische ondersteuning (Law for Good).

Benieuwd naar meer? Of hulp nodig bij een specifieke toepassing? Neem contact op met Roel Hakvoort.

Gerelateerde artikelen

halsten divider copy 6
halsten divider copy 6